logo
|
Přihlášení
Aktivace předplatného
Nezávislé noviny s tradicí od roku 1919
  • Úvod
  • Události
  • Krimi
  • Kultura
  • Sport
  • Rubriky
    • Jak to vidí studenti
    • Divoký zelinář
  • O nás
  • Předplatné
  • Kontakty
  • Vydání
Další články
15.2.2020 00:00

Chuť Znojma (znojemské klenoty)

Není tomu tak dávno, co žákyně 4. ročníku oboru Hotelnictví a turismus v rámci maturitního projektu Chuť Znojma – znojemské klenoty tematický realizovaly zážitkový večer za poznáním gastronomie a zajímavých turistických cílů v Hnanicích.



Na přípravě projektu se pod vedením učitelky Mgr. Věry Kuchařové podílely Gabriela Götzová, Jana Sošková, Kateřina Pacíková, Nikola Amerlingová a Sabina Ondřejková.

Program odstartoval na Masarykově náměstí ve Znojmě, kde hosty přivítala Kateřina Pacíková a spolužák z nižšího ročníku, mladý rodák z Hnanic, Sebastian Jelínek. Po uvítání hosty usadili do Vinobusu a zážitkový večer mohl začít. Cílem cesty byl hotel Vinice Hnanice. V průběhu jízdy se hosté dozvěděli mnoho poutavých informací o Vlkově věži, louckém klášteru nebo o obcích, kterými Vinobus projížděl. První zastávka byla v Hnanicích u kostela sv. Wolfganga. Sebastian hosty seznámil s legendou o kostelu. Poté se všichni přesunuli do nedalekého vinařství Kořínek. Zde hosty přivítal sám pan Josef Kořínek, který provedl řízenou degustaci tří vzorků vín. Z vinařství se hosté přesunuli zpět do Vinobusu a pokračovali do hotelu Vinice Hnanice. Tam již čekali další spolužáci, kteří hostům přiblížili historii a současnost hotelu a představili další zajímavá místa z okolí Hnanic.

Po průvodcovské části projektu se hosté mohli těšit na pětichodové degustační menu, které připravil kuchařský tým žáků naší školy za odborného dohledu šéfkuchaře Jana Mösmmera. Jako předkrm se podávalo máslové paté s glazovanými jablky a chlebovým chipsem, následovala polévka kulajda, grilovaný filet pstruha na másle s pohankovo-kroupovým risottem, kachní prso s malinovým zelím a karlovarským knedlíkem a na závěr jako dezert švestkový koláč s drobenkou a makovou zmrzlinou. Ke všem chodům byla podávána vybraná vína z místních vinic. Po slavnostním menu následovala káva a předání malé pozornosti pro každého hosta.

Závěrem bych za celý realizační tým ráda poděkovala všem našim sponzorům, mezi které patří především SOU a SOŠ SČMSD, Znojmo, hotel Vinice Hnanice, Vinařství Kořínek a VOC Znojmo. Velké díky patří také panu šéfkuchaři Janu Mösmmerovi a vedoucí našeho maturitního projektu Mgr. Věře Kuchařové.

Nikola Amerlingová

< Plavci PK Znojmo úspěšně zahájili sezonu
Florbalový turnaj 5. tříd >
7699fb9b-1.png
Klíšťata útočí s mimořádnou intenzitou, odborníci varují před encefalitidou
1cc5ba7e-1.jpeg
Den Země na České
acb8b8eb-1100x0-1-3dd9e68d-1000067024.jpeg
Byt s propadlou podlahou měl problémové nájemníky
58871e9e-img-7450-c.jpeg
Charitativní běh Wings4Life v Retzu: Úspěch navzdory nepřízni počasí

Naši partneři

NESON s.r.o. - vydavatel týdeníku Znojemsko
Mariánské náměstí 965/6
669 02 Znojmo
IČ: 00351385, DIČ: CZ00351385

Obchodní podmínky

Ochrana osobních údajů

Ceník inzerce

Odběr novinek e‑mailem

Zadejte svůj e-mail a už Vám neutečou žádné novinky

Comgate

Znojemsko 2024, Copyright © NESON s.r.o.

eclair design | Pagebuilder

logo
Úvod
Události
Krimi
Kultura
Sport
Rubriky Submenu
Jak to vidí studenti
Divoký zelinář
O nás
Předplatné
Kontakty
Vydání
Přihlášení
Aktivace předplatného
×