logo
|
Přihlášení
Aktivace předplatného
Nezávislé noviny s tradicí od roku 1919
  • Úvod
  • Události
  • Krimi
  • Kultura
  • Sport
  • Rubriky
    • Jak to vidí studenti
    • Divoký zelinář
  • O nás
  • Předplatné
  • Kontakty
  • Vydání
Přeplaťte si nás! Nyní jen za 15,- Kč
Události
31.12.2018 00:00

Za Svačinu roku získal Lukáš Záruba bronz

Celostátní gastronomická soutěž Svačina roku s Rio Mare patří mezi prestižní kulinářská klání pro budoucí kuchaře a kuchařky. Do letošního již šestého ročníku se přihlásilo rekordních 141 studentů ze třiačtyřiceti středních škol zaměřených na gastronomii. O finalistech a vítězích rozhodovala odborná porota složená z garanta soutěže Mistra kuchaře Vladimíra Picky, šéfkuchaře restaurace Aureole Jiřího Krále a šéfkuchaře kuchařského studia Atelier Culinari Vladislava Stupariče. Druhou porotu tvořili zástupci pořadatele soutěže Bolton Czechia, která je výhradním distributorem tuňákových výrobků Rio Mare v České republice, a foodbloggerka Eva Ehrenbergerová.



Pražské finále se konalo 4. prosince 2018 v gastronomickém studiu Chefparade+ v Holešovicích. Celou soutěž moderovala herečka a kuchařka Markéta Hrubešová (na snímku s oceněným znojemským studentem Lukášem Zárubou – pozn. redakce).

Kulinářské umění předvedlo ve finále patnácti nejlepších kuchařů z celé České republiky a celkem byly rozdány ceny v hodnotě 45 000 Kč. Soutěžící měli za úkol připravit zdravou a originální svačinu s využitím tuňákových produktů Rio Mare.

Znojmo reprezentoval Lukáš Záruba ze střední školy na Přímětické ulici. Připravil recept Rolka z filo těsta plněná tuňákem Rio Mare ve vlastní šťávě, lososovým krémem Rio Mare Paté, rajčaty, cibulkou, ricottou, podávaná s mangem a salátkem.

Svým kuchařským umem zaujal porotu a vyvařil si třetí místo. Vyhrál také poukaz na ceny v hodnotě 3 000 korun.

Lukášův recept vám přinášíme jako kulinářskou inspiraci pro výjimečné chvíle.

Rolka z filo těsta plněná tuňákem Rio Mare ve vlastní šťávě, lososovým krémem Rio Mare Paté, rajčaty, cibulkou, ricottou, podávaná s mangem a salátkem.

Suroviny na čtyři porce: konzerva tuňáka Rio Mare ve vlastní šťávě, ½ balení Rio Mare Paté lososový krém, 60 g filo těsta, 60 g červené cibule, 160 g konzervovaných rajčat Mutti, 4 lžíce riccoty, 2,5 lžíce másla, 100 g grana Panado, 175 g trhaného salátku, 150 g manga, lžička hořčice, lžička citronové šťávy LiMMi, lžička pomerančové šťávy, lžička extra panenského olivového oleje Monini, sůl, pepř a bylinky na dochucení.

Postup: filo těsto potřeme máslem. Riccotu smícháme s Rio Mare Paté lososovým krémem a vzniklou směsí potřeme plát filo těsta. Přidáme konzervovaná rajčata Mutti, cibuli nakrájenou na kolečka, tuňáka Rio Mare ve vlastní šťávě a nakrájené bylinky. Posypeme sýrem, zatočíme do rolky a pečeme. Z hořčice, citrónové šťávy LiMMi, pomerančové šťávy, extra panenského olivového oleje Monini připravíme dresink. Mango nakrájíme na kostičky. Rolku podáváme s mangovým salátkem a dresinkem.

Mgr. Kateřina Kotoučová

< Znojemský Richard Král vícemistrem v motocrossovém šampionátu střední Itálie!
Vánoční utkání florbalistů TJ Znojmo LAUFEN CZ se povedlo se vším všudy! >
49f96103-1000078588.jpeg
Ranní náraz do sloupu v Grešlovém Mýtě: škoda 400 tisíc a tři zranění
7cbf9421-viewimage-1.jpeg
Ujížděl policii na kradené motorce a s sebou vezl pervitin. Opět skončil za mřížemi
b048f3b0-1000074183.jpeg
Křídlůvky slaví 770 let. „Těšíme se na každého, kdo přijde,“ zve starosta
ec751aa5-dopravn-omezen-u-obce-dyje-1.jpeg
Dopravní omezení u obce Dyje: Od července uzavírka směrem ke kruhovému objezdu

Naši partneři

NESON s.r.o. - vydavatel týdeníku Znojemsko
Mariánské náměstí 965/6
669 02 Znojmo
IČ: 00351385, DIČ: CZ00351385

Obchodní podmínky

Ochrana osobních údajů

Ceník inzerce

Odběr novinek e‑mailem

Zadejte svůj e-mail a už Vám neutečou žádné novinky

Comgate

Znojemsko 2024, Copyright © NESON s.r.o.

eclair design | Pagebuilder

logo
Úvod
Události
Krimi
Kultura
Sport
Rubriky Submenu
Jak to vidí studenti
Divoký zelinář
O nás
Předplatné
Kontakty
Vydání
Přihlášení
Aktivace předplatného
×