Žampiony v centru města? Ano a víme proč
Přes celé centrum Znojma si před týdnem hrdě nesl svůj žampionový úlovek manželský pár ze severní Moravy. Několik kusů bělavých žampionů manželé vytrhli ze země i s kusem půdy hned u železářství Fiala u náměstí Svobody.
„Šli jsme si koupit kohoutek a k tomu kousek od vchodu nasbírali i tyhle houby. To je pro nás tady na dovolené snad největší zážitek,“ směje se žena.
Ovšem ouha!
Žampion je nevyzpytatelný.
V kuchyni se používá jen několik druhů, některé z těch ostatních jsou jedovaté. U železářství naštěstí rostla takzvaná pečárka ovčí, ta je skutečně jedlá a mezi labužníky hodně oblíbená. Kdyby se jednalo o pečárku zápašnou, která se vyskytuje hojně v městských…
Celý článek najdete v aktuálním vydání Znojemska na všech novinových stáncích nebo online zde.