Předvést výborný servis a zůstat elegantní
Nejen umět připravit dobrou kávu, správně našlehat mléko či smetanu, ale také se příjemně usmívat, být elegantní, udržovat vše v čistotě ba předvést výborný servis. I takové schopnosti patří k práci baristů, kteří se specializují na přípravu a výrobu oblíbeného nápoje. Zpropagovat jejich profesi měl za cíl první ročník Carraro Barista Přímka Cup 2021 – junior. Uskutečnil se ve čtvrtek 21. října na půdě pořádající Střední odborné školy a středního odborného učiliště na Přímětické ve Znojmě.
„V našem městě funguje sice několik kaváren, ale práce baristy skutečně není jednoduchá a vyžaduje odbornost, kterou se obecně nedaří všude dodržovat. Chceme ji ještě více zpopularizovat,“ říká učitelka odborných předmětů Věra Kuchařová.
Celkem devět přihlášených soutěžících z celé České republiky mělo za úkol…
Celý článek najdete v aktuálním vydání Znojemska na všech novinových stáncích nebo online zde.