logo
|
Přihlášení
Aktivace předplatného
Nezávislé noviny s tradicí od roku 1919
  • Úvod
  • Události
  • Krimi
  • Kultura
  • Sport
  • Rubriky
    • Jak to vidí studenti
    • Divoký zelinář
  • O nás
  • Předplatné
  • Kontakty
  • Vydání
Události
7.8.2023 11:31

Kamil Piálek: Nekvalitní víno při vaření nepoužívejte

V průběhu pátečních Slavností okurek se uskutečnily dvě půlhodinové kuchařské show Kamila Piálka. Tento novošaldorfský vinař a spoluvlastník Vinařství Piálek & Jäger si na odpolední část vybral zpracování kližky z jelena.



8aaa025e-kamil-pialek-1.jpeg b040c0bf-kamil-pialek-2.jpeg

„Trochu mě mrzí, že už mám něco předpřipravené a nemůžete úplně vidět, jak se co dělá, ale za půlhodinku bychom to nestihli. Některé věci potřebují čas,“ omlouval se vinař a kuchař v jedné osobě zhruba pěti desítkám zájemců postávajících před pódiem v Hradní ulici.

Ideální je vývar z kostí, do něhož se přidá zelenina. Kromě petržele a celeru Piálek používá také cibuli a česnek.

„Dáte maso, zalejete červeným vínem a vaříte zhruba čtyři hodiny. Ne prudce, jen lehce necháte probublávat,“ popisoval vinař postup.

Vínem na vaření samozřejmě nešetřit. Alkohol se vyvaří a maso je vhodné i pro děti. Z vína pak zůstane redukovaná chuť.

„Na čtyřhodinové vaření je potřeba dvou až tří lahví vína. Něco taky musí kuchař pít,“ upřesnil Piálek a hned…

Celý článek najdete v aktuálním vydání Znojemska na všech novinových stáncích nebo online zde.

Naši partneři

NESON s.r.o. - vydavatel týdeníku Znojemsko
Mariánské náměstí 965/6
669 02 Znojmo
IČ: 00351385, DIČ: CZ00351385

Obchodní podmínky

Ochrana osobních údajů

Ceník inzerce

Odběr novinek e‑mailem

Zadejte svůj e-mail a už Vám neutečou žádné novinky

Comgate

Znojemsko 2024, Copyright © NESON s.r.o.

eclair design | Pagebuilder

logo
Úvod
Události
Krimi
Kultura
Sport
Rubriky Submenu
Jak to vidí studenti
Divoký zelinář
O nás
Předplatné
Kontakty
Vydání
Přihlášení
Aktivace předplatného
×