Gastronomický povel Stolečku, prostři se, provoněl Podmolí dvoutisícovkou řízků s 1 600 jitrnicemi
Tradiční podzimní gastronomická akce v Hospůdce u rybníka v Podmolí. To je zážitek, za nímž jezdí fajnšmekři z okolí blízkého, ale i z dalekého. Až takovou vykazují podmolské hody přitažlivost.
Ani tentokrát tomu nebylo jinak. Stovky lidí mířily po celou sobotu na prostranství k rybníčku na okraji obce.
Živá hudba a chuť na jitrnice, jelita, tlačenku, prdelačku i uzené masíčko a řízky, jaké svět neviděl, lákaly k hospůdce stálý proud návštěvníků, kteří využili pro relaxaxi další z krásných dnů babího léta.
„Pro návštěvníky jsme připravili na 1 600 jitrnic, 1 400 jelítek a 120 tlačenek,“ prozradil organizátor sobotní akce Vladimír Moltaš. Nechyběla ani pravá černá polévka – prdelačka i čerstvě vyuzené maso, klobásky a bonusem pak byly i koláče a téměř půlkilové řízky.
„Těch jsme usmažili bezmála dva tisíce, k čemuž nám přálo i počasí, lidé byli určitě spokojeni,“ dodal Vladimír Moltaš.
text a foto:
Stanislav Nováček