Studenti Přímky na českém velvyslanectví v Haagu

Žáci gastronomických oborů ze znojemské Přímky mají ve světě dobré jméno. Proto si je opakovaně žádají také na různých ambasádách po celé Evropě.



Tentokrát padl los na tři studenty oboru Kuchař-číšník. Martin Kostrej, Vladimír Krontorád a Milan Železný se pod vedením učitele odborného výcviku pana Bc. Martina Bendy zúčastnili zajištění příprav a obsluhy státní recepce u příležitostí Dnů české státnosti na rezidenci velvyslanectví České republiky v Haagu.

Chlapci pomáhali připravovat tradiční speciality české kuchyně. Hovězí guláš, švestky v anglické slanině, kuřecí řízečky s bramborovým salátem, kachní galantinu, domácí závin, mini dezerty a další slané i sladké speciality. To vše podávali návštěvníkům. Chystali nabídkové rautové stoly. Zajišťovali přivítání hostů v podobě welcome drinku a servis po celou dobu konání státní recepce.

Odborné znalosti, ochota a pracovní nasazení svědčilo o velmi dobré úrovni střední odborné školy na Přímětické.

Spokojenost hostů a účastníků je dobrou reprezentací nejen České republiky, ale i města Znojma v zahraničí.

Žáky tato akce velmi obohatila a získali mnoho odborných zkušeností a dovedností.

Mgr. Kateřina Kotoučová

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *