Kvalitní stravování nemusí být drahé
Chcete vědět, jak nejlépe hospodařit s potravinami? Říkáte si, jak skloubit kvalitu jídla s dobrou cenou? Jak potraviny nakupovat a jak je uchovávat? Nejen na tyto, ale i na další otázky odpoví akce Komunitní kuchyň, kterou pořádá organizace Práh jižní Morava, z.ú., specializující se na podporu lidí s duševním onemocněním. Dalšími spolupořadateli jsou Veronika Hýžová, studenti SOU a SOŠ Přímětická Znojmo a restaurace Chez Martine.
Mluvit o stravování bude odbornice na výživu Veronika Hýžová. Pro zájemce bude nachystána ochutnávka bohatého menu připraveného z potravinové sbírky, která se uskutečnila v květnu v jednom ze znojemských spolupracujících marketů. Program bude obohacen také o životní příběhy lidí ze znojemské komunity. Podělit se o své zážitky přijde člověk s duševním onemocněním a člověk, který zažil bezdomovectví.
Tato kulturní akce má mimo jiné za cíl ukázat, že vlivem nemoci, věku, krizové situace, životních návyků nebo sociálně znevýhodňujícího prostředí se může do obtížné životní situace dostat každý z nás. A že společné sdílení, poznání a solidarita napříč naší komunitou může pomoci předejít izolaci a nechuti podílet se na společenském životě.
Přijďte si užít zajímavé odpoledne, poslechnout si silné příběhy, přesvědčit se, že kvalitní stravování nemusí být drahé, a navíc něco dobrého ochutnat. Akce se koná ve čtvrtek 26. září od 16.00 hodin v bistru Chez Martine ve Znojmě a vstup na ni je zdarma.
-karm-