Pivovar, jemuž se daří, otevře na podzim restauraci

Znojemský městský pivovar rozšiřuje svoje aktivity. V loňském roce oslavil už třetí narozeniny a stává se neoddělitelnou součástí kulturního dění ve znojemském regionu. Navíc se letos chystá soustředěně investovat.


Ředitel znojemského pivovaru Miroslav Harašta; foto: -TIK-

„V loňském roce jsme se podíleli na více než čtyřiceti kulturních a sportovních akcích. Mezi hlavními byly Pivní slavnosti a Dračí lodě. Taktéž jsme začali podporovat místní sport v čele s hokejovým klubem Orli Znojmo a Tělovýchovnou jednotu Znojmo, hlavně oddíly florbalu, basketbalu a plavání,“ uvedl Miroslav Harašta, ředitel znojemského pivovaru.

Po loňských investicích do zařízení, která urychlují stáčení piva a umožňují v kratším čase dodávat větší množství produktů do obchodů, je v plánu další rozšiřování.

„Na podzim plánujeme otevřít pivovarskou restauraci se zahrádkou přímo v areálu pivovaru a navýšit produkční kapacitu,“ nastínil Harašta.

O tom, že znojemské pivo skutečně chutná, svědčí také skutečnost, že za rok 2018 vzrostl jeho prodej oproti roku předcházejícímu o osm set hektolitrů. Největší poptávka byla po pivu točeném, které tvořilo sedmdesát procent prodeje, zbylých třicet se prodalo v petlahvích. Místní pivovar ovšem zdobí i jedinečné speciality, které jinde nemají obdoby.

„Po loňském úspěchu jsme znovu uvedli na trh Sauvin 11%, pivo s přívlastkem, které je výjimečným českým unikátem. Jde o kombinaci spojení zdejšího piva a speciálních kvasinek odrůdy Sauvignon, separované místním vinařstvím Ampelos. Velkého úspěchu se dočkal také náš nový jedenáctistupňový speciál s jemnou příchutí citrusů uvařený k příležitosti Znojemských pivních slavností s názvem Summer Ale,“ dodal ředitel Miroslav Harašta.

-bur-

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *